Over ons koor: de geschiedenis van Sjowenso

 

Eind 2002 is het initiatief genomen tot het oprichten van een ‘soort smartlappenkoor met show-allure’. Er moesten lange jurken, hoeden en handschoenen aan te pas komen. De eerste dirigent is Rien van Hooydonk. Begin 2003 wordt een repetitieruimte gevonden. Accordeonist Rini Marijnissen brengt zijn reeds ver gevorderde studente Mariet Ooms mee en zo gaat het koor met twee accordeonisten en twintig dames van start. De leden kiezen gezamenlijk een naam: SJOWENSO. Er komt een eigen lied: op muziek van Rini Marijnissen schrijven Mariet Ooms en Ria Trots de tekst.

Dan gaat het hard: er komt een ledenlijst, een bankrekening. Een lijst met regeltjes en eisen: je moet immers wel wat voor het koor over hebben! Er komen visitekaartjes, een eigen e-mail adres. En… een enthousiaste commissie bedenkt de ‘outfit’ van het koor. Marianne Weij, bijgestaan door Antoinette Hoppenbrouwers, maakt de kostuums. Voor alle leden! Die outfit gaat het imago van SJOWENSO bepalen!

Een ook in het leven geroepen muziekcommissie stelt het repertoire samen. Daaruit worden zes liedjes gezongen tijdens het eerste optreden op 3 oktober 2004. Dat optreden wordt een grandioos succes: de eerste verzoeken tot optredens komen snel binnen. Het repertoire breidt zich snel uit en met toevoeging van beweging door choreografieën van Ans van Tiel krijgt het koor de bijzondere allure waardoor SJOWENSO zich niet alleen met zang en kostuums maar ook met beweging succesvol presenteert.

Sjowenso, een mevrouwenkoor met een knipoog!!!!
TOP