Sjowenso

Sjowenso

mevrouwenkoor

met een knipoog

"Ja, ja daar staan we dan..."

 

web7

Met dat eigen openingslied begint ieder optreden van kleurrijk SJOWENSO. In blauw-groene jurken, met hoeden en lange handschoenen treedt het in 2003 opgerichte koor voor het voetlicht. Met Nederlandstalige liedjes, maar ook met bekend Engels, Duits en Frans repertoire. Vooral uit de zestiger en zeventiger jaren.

SJOWENSO zingt niet alleen, SJOWENSO is ook in beweging! En juist die showdans onderscheidt het koor van veel andere waardoor het Rijense mevrouwenkoor (met een knipoog...!) een lust is om naar te luisteren en te kijken!

SJOWENSO is vele keren opgetreden: in en ver buiten Rijen. Hoogtepunten waren de muzikale omlijsting bij de presentatie van het boek van Frans Bauer in Tilburg, deelname aan het Bevrijdingsfestival in Wageningen in mei 2009  en de jaarlijkse deelname aan de Tranen van Van Cooth in de Bredase binnenstad.Rijen Z(w)ingt en natuurlijk ons 10 jarig jubileum in 2013

Sjowenso staat onder leiding van dirigent Elly Blok en wordt op accordeon begeleid door Rini Marijnissen . Waar voorheen de choreografieën door Ans van Tiel werden verzorgd doet nu Madeleine van Hoek dit met veel plezier. Op deze wijze presenteert SJOWENSO zich met charme en zangplezier. Het Rijense koor levert steeds weer een kleurrijke en muzikale bijdrage aan bijeenkomsten en festivals van zeer uiteenlopende aard. Altijd eindigend met het eigen slotlied:

,,Ja, ja nu gaan we weer..."

Nieuwsgierig geworden?? Kijk gauw verder!!

Sjowenso, een mevrouwenkoor met een knipoog!!!!
TOP