Sjowenso

Sjowenso

mevrouwenkoor

met een knipoog

"Ja, ja daar staan we dan..."

 

web7

Met dat eigen openingslied begint ieder optreden van kleurrijk SJOWENSO. In blauw-groene jurken, met accessoires en lange handschoenen treedt het in 2003 opgerichte koor voor het voetlicht. Met Nederlandstalige liedjes, maar ook met bekend Engels, Duits en Frans repertoire.

SJOWENSO zingt niet alleen, SJOWENSO is ook in beweging! En juist dat showelement onderscheidt het koor van veel andere waardoor het Rijense mevrouwenkoor (met een knipoog...!) een lust is om naar te luisteren en te kijken!

SJOWENSO is vele keren opgetreden: in en ver buiten Rijen. Hoogtepunten waren de muzikale omlijsting bij de presentatie van het boek van Frans Bauer in Tilburg, deelname aan het Bevrijdingsfestival in Wageningen in mei 2009 en de jaarlijkse deelname aan de Tranen van Van Cooth in de Bredase binnenstad, Rijen Z(w)ingt, natuurlijk ons 10-jarig jubileum in 2013, het 15-jarig jubileum in 2018 en ons 20-jarig jubileum in 2023.

SJOWENSO stond jarenlang onder de bezielende leiding van dirigent Elly Blok en werd op accordeon begeleid door Rini Marijnissen. Nu staan we onder de professionele leiding van Olga de Rooij. Het Rijense koor levert steeds weer een kleurrijke en muzikale bijdrage aan bijeenkomsten en festivals van zeer uiteenlopende aard. Altijd eindigend met het eigen slotlied:

,,Ja, ja nu gaan we weer..." 

Nieuwsgierig geworden?? Kijk gauw verder!!

Sjowenso, een mevrouwenkoor met een knipoog!!!!
TOP